Streljana

U gradu Smederevu pored SD Smederevo postoji još 5 aktivnih klubova. Svi klubovi sa teritorije Grada Smederevo sačinjavaju Streljački savez Smederevo i svi zajedno treniraju u novom strelištu na prvom nivou Sportske Hale Smederevo koja je jedna od najlepših streljana u ovom delu Evrope.
Strelište u Sportskoj Hali Smederevo raspolaže sa streljanom od 40 mesta na 10 metara za vazdušno oružje i sa nedovršenom streljanom na 25m koju mi koristimo za finalna gadjanja na državanim i medjunarodnim takmicenjima koja se organizuju na strelištu.
Pored ove dve streljane strelište u Sportskoj hali Smederevo raspolaže i sa svim pratećim prostorijama svlačionicama, prostorijam za smestaj strelaca, kancelarijama i ostalim prostorijama koje svim gostima strelišta pruža maksimalan komfor i ugodjaj.U Streljačkoj Družini Smederevo trenutno trenira pedesetak strelaca u mladjim uzrastnim kategorijama, preko 20 strelaca u medjunarodnom olimpijskom programu. Takodje pored takmičarskog programa posedujemo i školu streljaštva, ligu veterana i rekreativaca.
Streljačka družina Smederevo je osnovana 1887. godine ukazom kralja Milana Obrenovića. Streljačka družina Smederevo za 132 godine gotovo neprekidnog postojanja sa svojim strelcima osvojila je preko 400 titula državnih prvaka u ekipnoj i pojedinačnoj kategoriji, preko 35 oborenih državnih rekorda, osvajači su Kupa Maršala Tita i mnogih drugih priznanja.