Partneri

Sportska Hala Smederevo je tokom godina svojim vrednim i odgovornim radom stekla mnoga prijateljstva kao i poslovne saradnje. Dvorana Smederevo je tokom godina postala dom mnogim fudbalski, košarkaškim, rukometnim, odbojkaškim i kuglaškim klubovima, kao i streljačkim družinama. Takođe smo ponosni domaćini brojnih finala raznih ekipnih sportova.

Streljaštvo u Hali Smederevo

U gradu Smederevu pored SD Smederevo postoji još 5 aktivnih klubova. Svi klubovi sa teritorije Grada Smederevo sačinjavaju Streljački savez Smederevo i svi zajedno treniraju u novom strelištu na prvom nivou Sportske Hale Smederevo koja je jedna od najlepših streljana u ovom delu Evrope.

Strelište u Sportskoj Hali Smederevo raspolaže sa streljanom od 40 mesta na 10 metara za vazdušno oružje i sa nedovršenom streljanom na 25m koju mi koristimo za finalna gadjanja na državanim i medjunarodnim takmicenjima koja se organizuju na strelištu.

Pored ove dve streljane strelište u Sportskoj hali Smederevo raspolaže i sa svim pratećim prostorijama svlačionicama, prostorijam za smestaj strelaca, kancelarijama i ostalim prostorijama koje svim gostima strelišta pruža maksimalan komfor i ugodjaj. 

U Streljačkoj Družini Smederevo trenutno trenira pedesetak strelaca u mladjim uzrastnim kategorijama, preko 20 strelaca u medjunarodnom olimpijskom programu. Takodje pored takmičarskog programa posedujemo i školu streljaštva, ligu veterana i rekreativaca.

Streljačka družina Smederevo je osnovana 1887. godine ukazom kralja Milana Obrenovića. Streljačka družina Smederevo za 132 godine gotovo neprekidnog postojanja sa svojim strelcima osvojila je preko 400 titula državnih prvaka u ekipnoj i pojedinačnoj kategoriji, preko 35 oborenih državnih rekorda, osvajači su  Kupa Maršala Tita i mnogih drugih priznanja.

Ekipni sportovi u Hali Smederevo

Trenutno u Hali Smederevo ulogu domaćina zauzima više klubova u više različitih sportova. 

Klubovi koji nastupaju u Hali Smederevo su:

  • Klub malog fubala Smederevo
  • Rukometni klub Smederevo
  • Košarkaški klub Smederevo 1953
  • Ženski odbojkaški klub Smederevo
  • Odbojkaški klub Smederevo – Carina
  • Ženski rukometni klub Mladi Radnik

Prijavite se na newsletter.